نردبان امید

نردبان امیدme88.loxblog.com

http://aja.ir/Portal/Picture/ShowPicture.aspx?ID=cc2b4729-625a-41f6-95d8-a1c008820be3

خبرگزاری رسمی اندونزی (آنتارا) با انعکاس پهلوگرفتن ناوگروه سی و سوم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در بندر جاکارتا پایتخت اندونزی، ورود این ناوگره به اندونزی را نشانه دوستی دو کشور دانست.

آنتارا نوشت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای ورود ناوگروه خود، جمهوری اندونزی را به عنوان یکی از کشورهای مورد بازدید انتخاب کرد، چون اندونزی یک کشور دوست برای جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش آنتارا، ناوگروه سی و سوم نیروی دریایی ارتش ایران متشکل از ناو رزمی نقدی و ناو تدارکاتی بندرعباس است که در پایانه "تانجونگ پریوک" جاکارتا پهلو گرفت. این دومین حضور ناوهای نیروی دریایی ایران در اندونزی و نخستین حضور نیروی دریایی ایران در جاکارتا است.

خبرگزاری رسمی اندونزی با اشاره به حضور نخستین ناوگروه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دهه 80 در اندونزی، نوشت: ناوگروه سی و سوم نیروی دریایی ارتش ایران از بندرعباس در ایران ماموریت عملیاتی و آموزشی خود را آغاز کرد.

آنتارا که پهلوگرفتن ناوگروه نیروی دریایی ارتش ایران در جاکارتا را در صفحه نخست تارنمای خود به همراه عکس منعکس کرده است، نوشت: این ناوگروه قبل از ورود به اندونزی با عبور از خلیج عدن و انجام عملیات مبارزه با دزدان دریایی، از دو کشور هند و سریلانکا نیز دیدار دوستانه داشت.

براساس این گزارش، ناوگروه سی و سوم نیروی دریایی ارتش روز گذشته در ادامه برنامه خود برای حضور در آب های بین المللی وارد بندر جاکارتا شد. این ناوگروه شامل تعدادی از دانشجویان دانشگاه نیروی دریایی است که سه روز در جاکارتا خواهند بود.

آنتارا تاکید کرد ماموریت ناو رزمی ارتش ایران "انتقال پیام صلح و انجام عملیات مبارزه با دزدان دریایی و حفظ امنیت کشتی های تجاری ایران و دیگر کشورها در آب های بین المللی" است.

این خبرگزاری همچنین در این گزارش به دیدار دریادار حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از اندونزی در سال 2013 میلادی و مذاکره با فرمانده وقت نیروی دریایی اندونزی اشاره کرد.

آدمیرال مارستیو، رئیس وقت ستاد نیروی دریایی اندونزی دو سال پیش در دیدار با فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خواستار بازدید ناوگروه های ایرانی از اندونزی شد و امیر دریادار سیاری نیز قول اعزام ناوگروه را برای سال های آینده داده بود و متقابلا از رئیس وقت ستاد نیروی دریایی اندونزی و ناوهای اندونزی برای بازدید از ایران دعوت کرد.

آنتارا با اشاره به تجربه بالای نیروی دریایی ارتش ایران، نوشت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تجربه های بسیار با ارزشی از هشت سال جنگ که به وسیله رژیم صدام حسین به ایران تحمیل شد، دارد.

خبرگزاری رسمی اندونزی، نوشت: نیروی دریایی ارتش ایران همچنین عملیات هایی برای مقابله با دزدان دریایی انجام داده و آماده به اشتراک گذاشتن تجربه ارزشمند خود با کشورهای دوست مانند جمهوری اندونزی است

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: شنبه 9 اسفند 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 
 
سقوط مرگبار بالگرد نیروی هوایی ارتش با سه سرنشین
فرماندار شهرستان شمیرانات از سقوط یک فروند بالگرد در منطقه دربند خبر داد و گفت: در این حادثه سه نفر کشته شدند.
 
این بالگرد متعلق به نیروی هوایی ارتش بوده است افزود: ظاهرا بدی هوا علت سقوط این بالگرد بود.

وی گفت: این حادثه در کنار امامزاده ابراهیم در روستای پس قلعه دربند اتفاق افتاده است.

 

 نیروهای هلال احمر و اورژانس در محل حاضر هستند.

فرماندار شمیرانات افزود: دلایل بیشتر حادثه در دست بررسی است.

 

 

   

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 8 اسفند 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

 اسوشیتدپرس: شناورهای سپاه ماکت ناوهواپیمابر آمریکایی را هدف قرار دادند/ جروزالم‌پست: نیروهای سپاه پاسداران در تنگه هرمز تمرین نظامی کردند +فیلم و تصاویر

 

رزمایش سپاه پاسداران در تنگه هرمز بازتاب متفاوتی در میان خبرگزاری‌های منطقه و جهان به دنبال داشت.

 

در این رابطه خبرگزاری «اسوشیتدپرس» نوشت: شناورهای سپاه ماکت ناو هواپیمابر آمریکایی را هدف قرار دادند. 

 

در گزارش «اسوشیتدپرس» آمده که «تلویزیون ایران تصاویر مانور نظامی در تنگه هرمز را نشان داد که در این تصاویر شلیک چهار موشک را دیده ‌میشود که سه تا از آنها به ناو برخورد کرده است». 

 

 

اظهار نگرانی رسانه‌های بین‌المللی از هدف قرار گرفتن ناو آمریکایی

 

در این گزارش می‌خوانیم: «این مانور در نزدیکی تنگه هرمز انجام شده، تنگه‌ای که یک آبراه مهم بین‌المللی است که در آن یک پنجم ترانزیت نفتی جهان صورت می‌گیرد. این مانور در حالی انجام شده که مذاکرات هسته‌ای ایران در حال پیگیری است». 

 

روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» و «خبرگزاری رویترز» هم از دیگر رسانه‌هایی بودند که به سرعت خبر رزمایش سپاه پاسداران و هدف قرار گرفتن ماکت ناو آمریکایی را بازتاب دادند.

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 8 اسفند 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

امیر اسماعیلی با رادار ۳ هزار کیلومتری «سپهر» می‌توانیم نفس دشمنان را در پایگاه‌هایشان رصد کنیم.

 امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) با اشاره به توانمندی راداری این قرارگاه اظهار داشت: ما در خصوص رادار سپهر هیچ گلوگاهی نداریم.

وی افزود: در همین راستا بالای 40درصد اقدامات استقراری هم به پایان رسیده و هیچ گره‌ای در کار نیست.

اسماعیلی تأکید کرد: این رادار در آینده با استقرار نهایی در شبکه یک پارچه پدافند هوایی قرار می‌گیرد و با برد 2500 تا 3000کیلومتر می‌توانیم نفس دشمن را در پایگاه‌های خودشان احساس کنیم.

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاطرنشان کرد: با رادار سپهر ما دشمن را در دوردست هم رصد و هم مراقبت می‌کنیم و این شامل کشورها و هدف‌های تحت برد این رادار می‌شود.

اسماعیلی اظهار داشت: با برد بیش از 2500کیلومتری این رادار ما می‌توانیم نوعی دفاع در عمق داشته باشیم و از آسمان کشور پیش از ورود تهدیدات حفاظت کنیم.

«سپهر» یک رادار برد بلند است که اهداف رادار گریز با سطح مقطع بسیار پایین را کشف و قابلیت شناسسایی تمامی اهداف در ارتفاع پست، ارتفاع متوسط و ارتفاع بالا را دارد و اهداف ریز پرنده، موشکهای بالستیک و نیمه بالستیک و نیز موشکهای کروز به راحتی توسط این رادار کشف وشناسایی می شوند.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 1 اسفند 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

ناوشکن جماران در 29بهمن93 5ساله شد : 

جماران، بعنوان اولین ناوشکن ایرانی 5 سال است که پرچم ایران در آبهای آزاد دنیا برافراشته و راه را برای ساخت دیگر شناورهای ایرانی باز کرده است.

روزهای پایانی بهمن ماه هرسال یادآور درخشش جوانان و متخصصان کشورمان در عرصه دریایی است. روزهایی که جمهوری اسلامی ایران نتیجه چندین سال تلاش و کوشش فرزندان خود را در حوزه ساخت شناورهای دریایی مشاهده کرد.

ناوشکن «جماران» بعنوان اولین ناوشکن بومی کشورمان و از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در طول این سه دهه، بهانه‌ای بود تا فرمانده معظم کل قوا در روز 29 بهمن ماه سال 88 شخصا با حضور در منطقه فرمان الحاق آن را صادر کنند.

این ناوشکن 94 متر طول و قریب 1500 تن وزن دارد و یک رادار پیشرفته نیز برای انجام هر چه بهتر ماموریتها، روی آن نصب شده است و می تواند با سرعت 30 گره دریایی حرکت کرده و 120 تا 140 پرسنل و خدمه نیز در آن فعالیت خواهند کرد.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 1 اسفند 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

امیر دریادار حبیب الله سیاری در اولین همایش کیفیت و (ارتباط با مشتریان سازمان صنایع دریایی) افزود: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع از هم جدا نبوده و هر دو بازوی قدرتمند کشور برای اقتدار جمهوری اسلامی ایران در دریا هستند.

امیر سیاری ادامه داد: امروزه به همت متخصصان صنایع دریایی وزارت دفاع در ساخت تجهیزات اقدامات بسیار ارزنده ای صورت گرفته است و به روز ترین تجهیزات در اختیار نیروی دریایی قرار دارد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش اضافه کرد: صنایع دریایی وزارت دفاع به عنوان ضلع سوم اقتدار دریایی به روزترین تجهیزات را در اختیار نیروی دریایی قرار می دهد به طوری که در شمال اقیانوس هند و خلیج عدن که کشورهای مقتدر با تجهیزات بسیار قوی حضور دارند ایران را به عنوان یک کشور مقتدر دریایی پذیرفته اند.

امیر دریادار سیاری تصریح کرد: نیروی دریایی ارتش و سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع در سنگر خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی دوشادوش یکدیگر مجاهدت می کنند.

وی افزود: امروز دنیا نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک قدرت دریایی که در جهت منافع ملی و عقیدتی در کنترل و دفاع از آ ب ها و سواحل حضوری قدرتمند در آب های آزاد گام برمی دارد پذیرفته بنابرین لزوم ارتقای کیفیت تجهیزات و حرکت برمبنای علم و تولید دانش در این زمینه امری بدیهی است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه نیروی دریایی یک نیروی راهبردی است، تصریح کرد: برای نیروی دریایی حضور در آب های آزاد بسیار مهم و استراتژیک بوده و هدف گذاری ما حضور مستمر است.

امیر سیاری افزود: یک نیروی دریایی کارآمد به داشتن تأسیسات ساحلی متناسب، نیروی انسانی متبحر، متعهد و با دانش و به کارگیری تجهیزات و ادوات نظامی پیشرفته وابسته است.

وی تاکید کرد: نیروی دریایی نمی تواند بدون داشتن یک صنعت دریایی قوی در دریا حضوری موفق داشته و به اهداف خود برسد.

امیر سیاری با اشاره به اهمیت دریای عمان و نوار سواحلی برای کشورمان اظهار داشت: فرماندهی معظم کل قوا، دریای عمان و سواحل آن را برای جمهوری اسلامی ایران به مثابه یک گنج و ذخیره می دانند بنابراین طبق تدابیر مقام معظم رهبری گسترش خط دفاعی در اقیانوس ها و توسعه و آبادانی سواحل مکران برای پیشرفت دریا محور کشور از اهداف اصلی و رئوس مسایل راهبردی ایران است و امروز هم همه مسوولان نسبت به این موضوع اهتمام ویژه ای دارند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه حفظ منافع و منابع جمهوری اسلامی ایران در دریای عمان و شمال اقیانوس هند یک تکلیف مهم برای همه نیروهای مسلح است، تصریح کرد: حضور نیروی دریایی در دریای عمان و شمال اقیانوس هند مبنایی است برای حرکت بر ضد اهداف استعمارگران که از دیرباز برای تسلط بر ملل مختلف کنترل آب ها و آب راهه ها و دریاهای آن سرزمین را در دست گرفته اند و از تراکم جمعیت و آبادانی و توسعه بنادر و سواحل آن جلوگیری می کردند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: 80 درصد مردم جهان در کنار دریا یا حد اکثر در شعاع 200 کیلومتری از دریا زندگی می کنند.

امیر سیاری اضافه کرد: در حال حاضر 90 درصد واردات و صادرات جهانی از طریق دریا صورت می گیرد لذا می توان گفت امنیت دریایی برای تمام کشورها یک موضوع اساسی بوده که فقط در سایه اقتدار دریایی محقق می شود و این امر برای کشور ما نیز امری اجتناب ناپذیر است.

وی با مد نظر قرار دادن فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب که «منابع کشور در دریا را منابع راهبردی و کلانی می دانند»، خاطرنشان کرد: معظم له اقتدار دریایی را رمز استفاده از این منابع بیان می کنند بنابراین ناوگان نظامی قوی، ناوگان تجاری پویا و صنایع دریایی نیرومند مثلث اضلاع اقتدار دریایی را تشکیل می دهد.

 
نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: چهار شنبه 15 بهمن 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

به دعوت رسمی وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران، وزیر دفاع جمهوری فدراسیون روسیه در صدر یک هیئت عالی‌رتبه دفاعی- نظامی فردا دوشنبه ۲۹ دی‌ماه به کشورمان سفر می‌کند.
به دعوت رسمی سردار سرتیپ پاسدار "حسین دهقان" وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران، ارتشبد "سرگئی شویگو" وزیر دفاع جمهوری فدراسیون روسیه در صدر یک هیئت عالی‌رتبه دفاعی- نظامی فردا (دوشنبه ۲۹ دی‌ماه) به جمهوری اسلامی ایران سفر می‌کند.  

وزیر دفاع روسیه در این سفر با وزیر دفاع کشورمان دیدار و پیرامون مسائل دو جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی گفتگو خواهد کرد.  

در این سفر همچنین سند همکاری‌های دفاعی-نظامی میان ایران و روسیه به امضاء وزرای دفاع دو کشور خواهد رسید.  

گفتنی است پیش از این نیز در سال۱۳۸۰ وزیر دفاع وقت روسیه (ایگور‌ سرگیف) به ایران سفر کرده بود.
نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: یک شنبه 28 دی 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

کره شمالی
 
یک موسسه تحقیقاتی آمریکایی گزارش داد که زیر دریایی های کره شمالی به موشک مجهز می شوند.

یک موسسه تحقیقاتی آمریکایی موسوم به 38 North با اشاره به استقرار موشک های بالستیک مستقر در زمین کره شمالی از تجهیز زیر دریایی های این کشور به موشک پرده برداشت.

در همین رابطه وزارت دفاع کره‌ جنوبی با اشاره به توانایی پیونگ‌ یانگ برای هدف قرار دادن آمریکا با پیشرفت در زمینه فناوری موشکی گزارش داد که کره شمالی در تلاش برای کوچک‌ سازی کلاهک‌ های اتمی است که قابلیت نصب بر روی موشک را دارد.

وزارت دفاع کره جنوبی همچنین اعلام کرده است که کره شمالی شمار ارتش سایبری خود را به شش هزار نفر افزایش داده که این برآورد بسیار بیشتر از برآورد پیشین مبنی بر حضور سه هزار نیرو در ارتش سایبری این کشور است.

بر این اساس این اقدام کره شمالی در پی اعمال تحریم های یکجانبه آمریکا ( همپیمان نزدیک کره جنوبی) برای اعمال تحریم های جدید علیه کره شمالی به اتهام حمله سایبری علیه شرکت سونی پیکچرز است، این درحالیست که پیونگ یانگ این مشارکت را رد کرده است.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 19 دی 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

پهپاد یسیر جانشین فرمانده نزاجا تایید کرد

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت:‌ برخی از پهپادها از نوع پیشرفته یسیر بوده و بعضی نیز رعد ۸۵ بوده و ۲-۳ مدل دیگر هم انتحاری شده‌اند.

 امیر کیومرث حیدری جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در حاشیه مراسم گرامیداشت شهید سردار تقوی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از وضعیت امنیت عراق چیست، گفت: امنیت عراق انشاءالله خوب است. تا زمانی که ما امثال شهید تقوی و رزمندگان ولایی را داریم که با جان و سرشان فرمان مرجعیت را لبیک می‌گویند، وضعیت امنیت این کشور بهتر نیز خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از نتایج رزمایش مشترک محمد رسول‌الله(ص) که در هفته گذشته در مرزهای جنوبی کشور برگزار شد، چیست؟ اظهار داشت: براساس رصد و مطالعاتی که ما پیرامون این رزمایش انجام داده‌ایم، فکر می‌کنم که بازتابی که در رسانه‌های بین‌المللی داشته ورای تصوری بود که ما از آن داشتیم و بازتاب بسیار خوبی داشته است. خودمان نیز اهدافی داشتیم که یکی از اهداف‌مان این بود که نه صدای حنجره ما، بلکه صدای رعشه موشک‌ها و مسیر موشک‌ها و گلوله‌هایمان به گوش دشمنان برسد که به لطف خدا رسید.

سرتیپ حیدری همچنین در تشریح 27 رسته تخصصی که در این رزمایش مشترک مورد آزمایش قرار گرفت، گفت: ما در این رزمایش هر 27 رسته را در یک صحرای بزرگ، خوب و منطبق با واقعیت‌های جنگی مورد آزمایش قرار دادیم و الحمدلله نتایج خوبی گرفتیم؛ البته بعضی جاها هم باید اصلاحاتی صورت گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که شما وضعیت استقرار ارتش در مرزهای غربی را چطور ارزیابی می‌کنید، تصریح کرد: ما نه تنها امروز بلکه همواره آمایش یگان‌های‌مان طوری است که در تمام عرصه‌های کشور دسترسی نزدیک داریم. گرچه ما ماموریت‌های خاصی در مرز خاصی نداریم اما به همه مرزها مشرف هستیم و آمایش سرزمینی در روی زمین به طوری است که به همه مرزها دسترسی بسیار نزدیک داریم.

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درباره نوع پهپادهای انتحاری تست شده در رزمایش محمد رسول‌الله(ص)، گفت: برخی از این پهپادها از نوع پیشرفته یسیر بوده و بعضی نیز رعد 85 بوده و 2-3 مدل دیگر هم می‌توان گفت که به عنوان انتحاری می‌توان از آنها استفاده کرد که نتیجه خوبی هم گرفته‌ایم.

وی ادامه داد: پهپادهای انتحاری ما به نوعی کروز هستند که به لطف خدا ساخته و پرداخته خودمان هستند. 

چند عکس از پهپاد یسیر

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: دو شنبه 15 دی 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

رزمایش محمد رسول الله با شعار " نمایش اقتدار و صلح و دوستی پایدار"، در سایه وحدت اسلامی و منطقه ای " از امروز درمنطقه ای به وسعت دو میلیون و ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع از شرق تنگه هرمز تا منتهی الیه جنوبی خلیج عدن آغاز شد. 

 

 رزمایش بزرگ ارتش با نام «محمد رسول‌الله(ص)» از صبح امروز چهارشنبه، با حضور بخش گسترده‌ای از یگان‌های زمینی، دریایی، هوایی و پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. این رزمایش با شعار «نمایش اقتدار و صلح و دوستی پایدار، در سایه وحدت اسلامی و منطقه ای» توسط نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران از امروز (پنجشنبه) به مدت شش روز در منطقه ای به وسعت دو میلیون و 200 هزار کیلومتر مربع از شرق تنگه هرمز تا پایین خلیج عدن برگزار می شود.

در این رزمایش یگان های نیروی های زمینی و دریایی ارتش، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه و یگان های احتیاط بسیج دراستان سیستان و بلوچستان با پشتیبانی نیروی هوایی ارتش و قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا حضور دارند.فرماندهان نیروهای شرکت کننده دراین رزمایش با حضور در محل عملیات ، بر آمادگی کامل برای اجرا تاکید کردند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت : یکی از اهداف رزمایش بزرگ محمد رسول الله (ص) ارتش ، انتقال تجربه به جوانان است. امیر سرتیپ پوردستان افزود : بخش عظیمی از فرماندهان این رزمایش کسانی هستند که سالهای دفاع مقدس را درک و جنگ اول و دوم خلیج فارس را تحلیل کرده اند و می خواهند دانسته های خود را در این رزمایش به جوانان منتقل کنند.

امیر پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش
امیر پوردستان گفت: در این رزمایش سربازان ، درجه داران و فرماندهان در صحنه واقعی رزم قرار می گیرند و تلاش بر این است که سربازان بوی باروت را حس کنند و نحوه سنگر ساختن را یاد بگیرند و صدای صفیر گلوله را بشنوند  تا در صحنه واقعی  رزم ، توانمندی هایشان بالا برود.

وی با اشاره به روحیه بالای نیروهای نظامی برای شرکت در این رزمایش گفت : محیط رزمایش محیط سختی است و مشکلات خاص خود را دارد اما  روحیه سربازان ، درجه داران و افسران بسیار بالا است و با نشاط ، شادابی و طراوت و خوشحالی مشتاقند در این عرصه انجام وظیفه کنند و اقتدار خودشان را نشان دهند و قابلیت های خودشان را بالا ببرند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: اقتدار جمهوری اسلامی ایران در رزمایش مشترک نیروهای زمینی، دریایی و هوایی ارتش و حمایت قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء با عنوان 'محمد رسول الله (ص)' به نمایش در خواهد آمد.

امیر دریادار حبیب الله سیاری افزود: در رزمایش محمد رسول الله (ص) اقتدار ایران در دریا، زمین ، زیر دریا و آسمان به نمایش درخواهد آمد.

دریادار سیاری در ادامه اظهار داشت: در این رزمایش انواع ناوها، ناوشکن ها، زیردریایی ها، موشک ها، هواپیماها، بالگردها و دیگر ادوات نیروی دریایی ارتش با هدف ارتقا توان رزمی این نیرو در بخش های مختلف مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

این رزمایش به مدت شش روز براساس تهدیدات واقعی و با بکارگیری تجهیزات واقعی توسط قرارگاه ذوالفقار طرح ریزی و هدایت می شود.


تمرین رزمی بین نیروها افزایش توان مقابله با تهدیدات، نمایش اقتدار نیروهای مسلح، انتقال تجربه به فرماندهان جوان و آزمایش تجهیزات و دستاوردهای جدید از جمله اهداف این رزمایش است.

تمرین رزمی بین نیروها، افزایش توان مقابله با تهدیدات، نمایش اقتدار نیروهای مسلح، انتقال تجربه به فرماندهان جوان و آزمایش تجهیزات و دستاوردهای جدید از جمله اهداف این رزمایش هستند.

بر اساس اعلام فرماندهان ارتش، تمرین رزمی برای مقابله با تروریسم نیز بخشی از این رزمایش است اما اطلاعات آن به همراه بخش های دیگری از رزمایش رسانه ای نمی شود و در اسناد طبقه بندی شده ارتش باقی خواهد ماند.

متخصصان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در صورتیکه استفاده از سلاح ها و سامانه های پدافندی نیاز به نظارت داشته باشند، در این رزمایش حضور می یابند.

همچنین داورانی با نظر قرارگاه «ذوالفقار» در این رزمایش حضور پیدا می کنند و به ارزیابی عملکرد نیروهای حاضر در آن می پردازند.

نیروی زمینی با 27 رسته در منطقه ای به وسعت 43 هزار کیلومتر مربع آغاز کننده این رزمایش خواهد بود.

یگان های هوابرد، کلاه سبز و تیپ ویژه این نیرو در این رزمایش نقش آفرینی می کنند.

بنابر اعلام فرماندهان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، این نیرو دستاوردهای جدید خود را در رزمایش «محمد رسول الله(ص)» استفاده خواهد کرد.

بالگرد ملی، توپ هویتزر، نفربر توپ دار، تانک های «ذوالفقار» و «صمصام»، انواع موشک ضد زره و ضد تانک، انواع سیستم های پدافندی و سلاح های «شاهر» و «اخگر» از جمله ادواتی هستند که توسط نیروی زمینی استفاده خواهند شد.

توان موشکی ایران اسلامی در رزمایش «محمد رسول الله(ص)» با انواع پرتاب های موشک سطح به سطح، ساحل به دریا، زمین به هوا و هوا به سطح به نمایش گذاشته می شود.

از آنجا که منطقه رزمایش «محمد رسول الله(ص)» تا مدار 10 درجه یعنی پایین خلیج عدن است، ناوگروه ها و نیروهای دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که جهت انجام ماموریت به آب های آزاد اعزام شده اند نیز در این رزمایش حضور دارند.

انواع ناوهای ایرانی، اژدرها، زیر دریایی ها، قایق ها، پهپادها و دیگر ادوات جنگی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این رزمایش مورد استفاده قرار می گیرند.

جانشین فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، این رزمایش را حاوی پیام صلح برای کشورهای دوست دانست و گفت: بدنبال ارتقا توان رزمی و ارتقا صلح و دوستی هستیم.

امیر سرتیپ موسوی در کنفرانس خبری که بمنظور برگزاری رزمایش «محمدرسول الله(ص)» برگزار شد، ضمن تاکید بر اینکه، آرامش و امنیت در منطقه با کشورهای منطقه حاصل می شود، افزود: با حضور بیگانگان مخالفیم.

وی عنوان کرد: پیام رزمایش برای کشورهای همسو صلح و دوستی است، اما برای کسانی که افکار شیطانی دارند، پیام رزمایش این است که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران پیشاپیش ملت مقاوم و بزرگ ایران اسلامی از آرمان های مقدس ایران دفاع خواهند کرد.

امیر سرتیپ موسوی گفت: امروز دنیا دریافته که فشارها، تحریم ها و توطئه هایی که علیه ایران انجام می دهند، بر قدرت دفاعی ما تاثیری نداشته و این قدرت روز به روز بیشتر می شود. 

پیش از این بنا بود که این رزمایش تحت عنوان «ولایت 93» و با محوریت نیروی دریایی برگزار شود، اما براساس تصمیم ستادکل ارتش، تمام نیروها در این رزمایش حاضر شدند و نام آن نیز به «محمد رسول الله(ص)» تغییر کرد.

در این رزمایش، یگان های نیروی زمینی ارتش، نیروی دریایی ارتش، یگان های نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در منطقه و یگان های احتیاط بسیج در استان سیستان وبلوچستان با پشتیبانی نیروی هوایی ارتش و قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) شرکت می کنند.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 5 دی 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

کره شمالی تهدید کرد در واکنش به اتهاماتی که آمریکا درباره سونی مطرح کرده آماده منفجر کردن کاخ سفید است.

خبرگزاری کی سی ان آی  به طور رسمی اعالام نمود کره شمالی آماده است: مردم و ارتش کاملا برای رویارویی با آمریکا در هر نقطه ای از جمله در جنگ سایبری و برای منفجر کردن برج و باروی آنها، آماده اند.

در پی هک شدن شرکت سونی و ممانعت از پخش فیلم "مصاحبه" آمریکا، کره شمالی را مسئول این کار دانسته است و این در حالی است که کره شمالی این اتهام را رد کرده و می گوید دلایل زیادی دارد که هک شرکت سونی توسط خود آمریکایی ها صورت گرفته است.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: سه شنبه 2 دی 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

امیر شاهرخ شهرام اعلام کرد؛
اعلام حالت آماده باش/ اخطار ایران به هواپیماهای نیروهای فرامنطقه ای
سخنگوی قرارگاه پدافند هوایی گفت: اخطارهایی طی روز گذشته و امروز و در چند نوبت به فعالیت هواپیماهای شناسایی نیروهای فرامنطقه ای در نزدیک اف آی آر مرزهای کشور داده شده است.
 
 

 قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص)، سخنگوی قرارگاه پدافند هوایی گفت: اخطارهایی طی روز گذشته و امروز و در چند نوبت به فعالیت هواپیماهای شناسایی نیروهای فرامنطقه ای در نزدیک اف آی آر مرزهای کشور داده شده است.

 

امیر شاهرخ شهرام این مطلب را قبل از شروع رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص) اعلام کرد و افزود: تعدادی از این هواپیماها از نوع U2 بوده اند.


وی در بخش دیگری از سخنانش به رزمایش یاد شده اشاره کرد و گفت: بخشی از تجهیزات، سلاح ها و سامانه های موشکی و راداری قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) متشکل از استعدادهای پدافندی نیروهای مسلح در منطقه رزمایش گسترش یافته و آماده اجرای مأموریت است.


بر اساس این گزارش، رزمایش مشترک محمد رسول الله با حضور نیروهای زمینی، هوایی و دریایی ارتش و قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) ارتش از چهارم تا دهم دی ماه برگزار می شود.

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: سه شنبه 2 دی 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

امیر شاهرخ شهرام اعلام کرد؛
اعلام حالت آماده باش/ اخطار ایران به هواپیماهای نیروهای فرامنطقه ای
سخنگوی قرارگاه پدافند هوایی گفت: اخطارهایی طی روز گذشته و امروز و در چند نوبت به فعالیت هواپیماهای شناسایی نیروهای فرامنطقه ای در نزدیک اف آی آر مرزهای کشور داده شده است.
 
 

 قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص)، سخنگوی قرارگاه پدافند هوایی گفت: اخطارهایی طی روز گذشته و امروز و در چند نوبت به فعالیت هواپیماهای شناسایی نیروهای فرامنطقه ای در نزدیک اف آی آر مرزهای کشور داده شده است.

 

امیر شاهرخ شهرام این مطلب را قبل از شروع رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص) اعلام کرد و افزود: تعدادی از این هواپیماها از نوع U2 بوده اند.


وی در بخش دیگری از سخنانش به رزمایش یاد شده اشاره کرد و گفت: بخشی از تجهیزات، سلاح ها و سامانه های موشکی و راداری قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) متشکل از استعدادهای پدافندی نیروهای مسلح در منطقه رزمایش گسترش یافته و آماده اجرای مأموریت است.


بر اساس این گزارش، رزمایش مشترک محمد رسول الله با حضور نیروهای زمینی، هوایی و دریایی ارتش و قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) ارتش از چهارم تا دهم دی ماه برگزار می شود.

 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: سه شنبه 2 دی 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

رزمایش بزرگ محمد رسول الله (ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران از چهارم دی آغاز می شود

رزمایش بزرگ محمد رسول الله(ص) در منطقه‌ای به وسعت دو میلیون و200هزار کیلومتر مربع و معادل 850هزار مایل مربع با حضور یگان‌های نیروی دریایی، نیروی زمینی، نیروی هوایی، پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء و یگان‌های احتیاط بسیج و پایگاه‌های نیروی دریایی سپاه پاسداران مستقر در محدوده رزمایش و طرح ریزی قرارگاه ذوالفقار ارتش جمهوری اسلامی با شعار"نمایش اقتدار، صلح و دوستی پایدار در سایه‌ وحدت اسلامی و منطقه‌ای" طی روزهای چهارم تا دهم دیماه 93 برگزار می‌شود.
 
امیر موسوی: پیام رزمایش برای کشورهای دوست، صلح و آرامش و تداوم دوستی است
 
جانشین فرمانده کل ارتش در نشست خبری که به منظور تشریح جزئیات این رزمایش برگزار شد، در پاسخ به سوال ایسنا، در مورد پیام این رزمایش به کشورهای دوست و همسایه و کشورهای معاند با جمهوری اسلامی گفت: پیام این رزمایش برای کشورهای دوست، صلح و آرامش و تداوم دوستی است. اما برای کشورهایی که احیانا هنوز در فکرهای خود خوی استکباری علیه منافع جمهوری اسلامی دارند، این رزمایش حاوی این پیام است که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی پیشاپیش ملت مقاوم و بزرگ ایران با قدرت و توان بالای دفاعی از کیان جمهوری اسلامی ایران و منافع آن حمایت و دفاع خواهند کرد.
 
امیرسیاری: شناورهایی که در حال ماموریت در آب‌های بین‌المللی هستند تحت پوشش این رزمایش قرار خواهند گرفت
 
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: رزمایش ارتش جمهوری اسلامی ایران در مناطق عملیاتی و در مدار 10 درجه در بخش دریایی انجام خواهد شد. پیام‌هایی در خصوص این رزمایش به سایر کشورهای حاضر در محدوده رزمایش ابلاغ شده که به دلیل استفاده از تجهیزات و انواع موشک‌ها و اژدرها لازم است منطقه عملیاتی رزمایش را ترک کنند و این پیام مستمرا به آنها ابلاغ خواهد شد. در غیر این صورت مسئولیت هر گونه اتفاق بر عهده‌ی آنهاست.
 
سیاری خاطرنشان کرد: طبق قوانین بین‌المللی، کشورها مجاز به حضور در آب‌های جهان هستند. همچنان که جمهوری اسلامی ایران در این مناطق حضور دارند و در این مانور نیز همانطور که گفته شد در مدار 10 درجه و از شاخص سومالی و جنوب هندوستان را تحت پوشش قرار می‌دهد و به نوعی همه نیروهایی که به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در حال ماموریت در آب‌های بین‌المللی هستند تحت پوشش این رزمایش قرار خواهند گرفت و در آن شرکت خواهند کرد و در زمان‌بندی و برنامه‌های مدون و از پیش تعیین شده در صحنه رزمایش نقش‌آفرینی می‌کنند.
 
امیر اسماعیلی: آسمان ایران امن‌ترین آسمان پروازی در خاورمیانه است
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی ارتش تاکید کرد: طبق اعلام سازمان‌های بین‌المللی حریم هوایی و آسمان جمهوری اسامی ایران امن‌ترین آسمان پروازی در خاورمیانه است و تمام پروازها در آسمان جمهوری اسلامی ایران تحت نظارت و رصد نیروهای جمهوری اسلامی ایران و قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) ارتش است.
 
وی ادامه داد: در طول رزمایش و نظر به استفاده از تجهیزات مختلف و موشک‌های هوا به هوا، زمین به هوا، و هوا به زمین در آن قرارگاه پدافند هوایی ارتش مسئولیت حفظ امنیت پروازهای عبوری از آسمان کشورمان را بر عهده دارد.
 
امیرحیدری: طراحی تاکتیک‌های جدید برای مقابله با تهدیدهای جدید توسط هوانیروز
جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در پاسخ به پرسشی درباره‌ی نحوه حضور نیروی زمینی در این رزمایش اظهار کرد: ما تلاش داریم چابک‌سازی نیروی زمینی را در این همایش به نمایش بگذاریم. همچنین تلاش می‌کنیم دستاوردهای صنعتی نیروی زمینی در این رزمایش مورد آزمایش قرار گیرد. نیروی زمینی با 27 رسته و تخصص در این رزمایش حضور یافته که این رسته‌ها در قالب یک فرماندهی مقتدر توانمندی‌های خود را به منصه ظهور می‌رساند.
 
امیر حیدری همچنین با بیان این‌که «در هر دفاعی انتقال سریع نیرو به محل اهمیت زیادی دارد» خاطرنشان کرد:‌ تیپ 55 هوابرد را در کوتاه‌ترین زمان توسط ناوگان هوایی پای کار می‌آوریم. یگان‌های کلاه سبز و رسته‌های زرهی مطابق به تهدیدهای پیش رو همایش اقتدار خواهند داشت. همچنین نیروی زمینی رزمایش از پهپادهای بومی نیز استفاده می‌کند. هوانیروز در این رزمایش در فضای تهدیدات جدید تاکتیک‌های جدیدی را اجرا خواهد کرد.
 
امیر چیت فروش: حضور انواع جنگنده‌های نیروی هوایی و انواع موشک‌ها در رزمایش
سخنگوی نیروی هوایی ارتش اظهار کرد: بیش از 9 نوع هواپیمای شکاری، شکاری بمب افکن و انواع موشک‌ها را نیروی هوایی در این رزمایش آزمایش می‌کند.
 
وی در ادامه با بیان این‌که «کلیه پایگاه‌های نیروی هوایی در این رزمایش درگیر هستند» خاطرنشان کرد: این پایگاه‌ها به پشتیبانی از نیروهای رزمایش می‌پردازند. همچنین هواپیمای نیروی هوایی نقش نیروهای تهاجمی را نیز به عهده می‌گیرند تا پدافند هوایی آنها را شناسایی کند.
 
به گزارش ایسنا، ویژگی‌های رزمایش محمد رسول‌الله(ص) عبارت است از مشترک بودن و اقدام ارتش به عنوان یک مشت واحد، وسعت و گستردگی منطقه رزمایش، حضور تا مدار 10 درجه، تحکیم پیوند ارتش و مردم، انطباق عملیات با تهدیدات پیش بینی شده و رصد تهدیدها و تشکیل قرارگاه و رده‌های جوانان در کنار سایرقرارگاه‌ها.
 
ارزیابی کفایت طرح‌های پیش بینی شده، ارتقاء توان رزمی، تمرین اقدامات فرماندهی مشترک و ستادی، بررسی و نحوه‌ی عملکرد یگان‌های حاضر در رزمایش، شناسایی قوت‌ و ضعف‌های تاکتیک‌ها، آزمایش سامانه‌ها و تجهیزات و سلاح‌های جدید و انتقال واقعی‌تر تجربه به جوانان را می‌توان از اهداف برگزاری این رزمایش برشمرد.
 
رزمایش مشترک ارتش که به فرماندهی امیر عبدالرحیم موسوی جانشین فرمانده کل ارتش برگزار می‌شود، پیام صلح و دوستی ایران به کشورهای دوست و پیام اقتدار نظامی ایران را به کسانی مخابره می‌کند که همچنان چشم طمع به کیان ایران اسلامی دارند.

بندرعباس - ایرنا - فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: رزمایش بزرگ محمد رسول الله(ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران با محوریت نیروی زمینی  در جنوب شرق کشور آغاز می شود.

امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در جاسک افزود: این رزمایش با محوریت نیروی زمینی ارتش و در منطقه ای به وسعت دومیلیون و 200هزار مترمربع در استان های سیتان و بلوچستان، هرمزگان و آب های نیلگون مکران و اقیانوس هند برگزار می شود.

وی افزود: فرض تاکتیکی ما در این رزمایش این است که تهدید از جانب دشمن فرضی از دریا خودش را به سواحل نزدیک می کند و نیروی دریایی راهبردی مقاومت های جانانه انجام می دهد و در نهایت دشمن خود را به سواحل می رساند که با ضربات مهلک نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی از هدف خود منصرف و عقب نشینی می کند.

وی که به منظور ارزیابی به منطقه عملیاتی رزمایش محمد رسول آلله (ص) در جاسک واقع در شرق هرمزگان سفر کرده، ادامه داد: اهدافی که ما در این رزمایش دنبال می کنیم انتقال تجربه به جوانان است.

امیر پوردستان تاکید کرد: بخش عظیمی از فرماندهانی که به عنوان مسوول در این رزمایش شرکت دارند، کسانی هستند که سال های دفاع مقدس را درک کرده و جنگ اول و دوم خلیج فارس را تحلیل کردند و دانسته های خودشان را در این رزمایش به فرماندهان جوان منتقل کنند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: پیام ما در این رزمایش به کشورهای منطقه پیام صلح و دوستی است و کشورهای منطقه این ظرفیت را دارند که بتوانند امنیت را برقرار کنند.

امیر سرتیپ پوردستان تصریح کرد: آنها که خیال خام تهدید و تجاوز را در سر دارند، بدانند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در زیر پرچم ولایت از اقتدار و توان بسیار بالایی برخوردار است و هرگونه تهدید را در زمین، هوا و دریا با قدرت پاسخ می دهد.

نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران روحیه سربازان و فرماندهان را خوب توصیف کرد و از مسوولان هرمزگان و مردم شهرستان جاسک که همکاری دارند، قدردانی کرد.

رزمایش مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «محمد رسوال الله(ص)» از چهارم تا دهم دی ماه از شرق تنگه هرمز تا پایین تر از خلیج عدن در منطقه ای به وسعت دو میلیون و 200 هزار کیلومتر مربع برگزار می شود

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: جمعه 28 آذر 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش برای اولین بار ناگفته‌ای درباره فرار داعش از نزدیکی مرزهای ایران به عمق خاک عراق را مطرح کرد، که در پی دریافت پیام تهدیدآمیز ارتش جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت.

به گزارش دفاع پرس ،امیر سرتیپ کیومرث حیدری جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش، در مراسم تحلیف و دانش‌آموختگی دانش‌آموزان امدادگر رزم که پیش از ظهر امروز در مرکز بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش برگزار شد، با اشاره به توانمندی ارتش در حراست از مرزهای کشور اظهار داشت: تروریست‌های داعش هنگامی که با حرکتی طوفنده تا ۵۰ الی ۶۰ کیلومتری مرزهای ما با هدف نفوذ به مرزهایمان پیش آمده بودند، وقتی که پیام ما را در این رابطه شنیدند که "اگر پا را جلوتر بگذارند پایشان را قلم خواهیم کرد" یکی پس از دیگری از شهرهای مرزی عراق گریخته و به عمق خاک عراق متواری شدند.

وی این امر را نشان‌دهنده توانمندی و اقتدار ارتش ولایتمدار دانست و افزود: امروز در همه مرزهای دریایی، زمینی و هوایی حضوری مقتدارانه داریم و هر تهدیدی را در نطفه خفه خواهیم کرد.

امیر حیدری با بیان اینکه امروز حضور هوشمندانه مرجعیت در عراق احساس می‌شود، افزود: هنگامی که تروریست‌های داعش در حال نفوذ به قلب عراق بودند، این حضور هوشمندانه مرجعیت بود که توانست مردم را علیه آن‌ها به صحنه آورده و جلوی متجاوزان را بگیرد؛ وگرنه اگر حاکمیت عراق این توانمندی را داشت از همان مراحل اولیه، اجازه اشغال موصل و دیالی را به آنان نمی‌داد.

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش در ادامه با اشاره به اقتدار جمهوری اسلامی از بدو پیروزی انقلاب تا به امروز گفت: بنده تحقیقا عرض می‌کنم اقتداری که امروز ایران اسلامی در طول تاریخ کشورمان بی نظیر است.

سرتیپ حیدری با طرح این سوال که شاخص‌های اقتدار ایران اسلامی از کجا نشأت گرفته است، تصریح کرد: امروز پنج کشور قدرت‌مند دنیا سر میز مذاکره با جمهوری اسلامی قرار گرفته‌اند و قصد دارند جلوی قدرتمند شدن بیش از پیش ما را بگیرند؛ اما ایران در برابر زیاده‌خواهی‌های آنان حرف حق را می‌زند، که این نشان از اقتدار کشورمان در عرصه بین‌المللی دارد.

وی افزود: شاخص دوم که بیانگر اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی است این است که امروز بیش از ۱۵۲ رسانه تصویری و صوتی با زبان فارسی علیه موجودیت نظام جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنند، تا این کشور را از مسیر رشد و تعالی باز دارند.

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه امریکا می‌خواهد در بُعد نظامی و دفاعی قدم به قدم خود را به توانمندی‌های ما نزدیک کند، گفت: امریکا ناوهای هواپیمابر خود را به منطقه می‌آورد، و کشورهای اطراف ما را به فناوری‌های رزمی روز و سامانه‌های پدافندی مجهز می‌کند، زیرا از موشک‌های ما هراس دارد، و از ایران می‌ترسد.

امیر حیدری ادامه داد: دنیای غرب با راه‌اندازی پروژه ایران‌هراسی می‌خواهد چهره ناخوشایندی را از ایران به جهان نشان کند، این پروژه در پی اقتدار ما کلید زده شده است.

وی تأکید کرد: ما خوشحالیم که امریکایی‌ها به‌عنوان پرچمدار دشمنان ما، امکانات و پایگاه‌های نظامی خود را به ما نزدیک می‌کنند؛ چراکه این حرکت در وهله اول نشان از قدرت ماست و در وهله دوم باعث می‌شود که آن‌ها در تیررس ما قرار گیرند.

جانشین فرمانده نزاجا یادآور شد: اخیرا برخی از استراتژیست‌های غربی گفته‌اند "اگر روزی بخواهیم به ایران حمله کنیم قبل از آن باید چند کار را انجام دهیم؛ کار نخست این است که منافع خود را از تیررس موشکی جمهوری اسلامی خارج کرده و بعد اقدام به حمله کنیم"؛ که این مساله نشان از اقتدار جمهوری اسلامی در برابر دشمنان دارد.

سرتیپ حیدری با بیان اینکه کارشناسان نظامی براین باورند که بافت و شکل جغرافیایی و هارمونی می‌تواند از مؤلفه‌های قدرت یک کشور محسوب شود، اظهار داشت: باید دید که اقتدار امروز جمهوری اسلامی چگونه تولید شده است؛ زیرا پیش از انقلاب و در دوران قاجار نیز ما این شرایط جغرافیایی را داشتیم، اما در آن دوران صاحب این اقتدار نبودیم.

جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش تأکید کرد: اقتدار امروز ما رهین وجود نورانی ولایت است که اگر این هدایت و رهبری الهی نبود، ما امروز شاهد این سطح از اقتدار در کشور نبودیم.     

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: چهار شنبه 26 آذر 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

عکس جدیدی از حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسدران انقلاب اسلامی در صف نماز رزمندگان عراقی منتشر شده است. 

این عکس به احتمال زیاد در جریان عملیات آزادسازی آمرلی گرفته شده است.

سردار سلیمانی در این عکس چفیه به گردن دارد و در کنار وی هادی العامری، رئیس سازمان عراقی بدر نشسته است.

پیش از این عکس دیگری از فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در منطقه عملیاتی آمرلی در شبکه های اجتماعی و رسانه های خبری منتشر شده بود.

دیروز نیز تصویری از سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس در فضای مجازی منتشر شد که ادعا شده در آمرلی عراق گرفته شده و گفته میشود در عملیات شکستن محاصره آمرلی شخصا حضور داشتند .

 

 
نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: پنج شنبه 20 شهريور 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

 

 

رهبر معظم انقلاب اخیراً در یکی از بیمارستانهای دولتی تهران مورد عمل جراحی پورستات قرار گرفت و خوشبختانه این عمل جراحی با موفقیت به انجام رسیده است و حال عمومی ایشان خوب می باشد. 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: پنج شنبه 19 شهريور 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

 

 

مير سرتيپ اسماعيلي در نشست خبري:

پدافند هوايي در بخش هوا و فضا به دفاع در عمق مي انديشد



به مناسبت دهم شهريور، روز پدافند هوايي، امير سرتيپ ستاد فرزاد اسماعيلي، فرمانده قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبياء (ص) ارتش با حضور در جمع خبرنگاران رسانه هاي جمعي در نشست خبري ضمن پاسخ به سؤالات اصحاب رسانه به تشريح آخرين دستاوردها و توانمندي هاي پدافند هوايي كشور پرداخت.

 

به گزارش روابط عمومي ارتش جمهوري اسلامي ايران،  سخنان امير سرتيپ اسماعيلي در نشست خبري ياد شده بدين شرح است:

پدافند هوايي در دهه 1330 در كشور ايران و تحت نظارت نيروي هوايي آن زمان با ورود يكسري از سامانه هاي وارد شده از بلوك غرب تشكيل مي شود. طبيعتا ماموريت پدافند هوايي آن زمان تا پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي ايران فقط حفظ و صيانت از حريم هوايي پايگاه هاي شكاري نيروي هوايي بوده است. پس از پيروزي انقلاب اسلامي و شروع جنگ تحميلي، پدافند هوايي ماموريت ديگري پيدا كرد و آن قرارگرفتن در دره ها، دهليزها، معابر نفوذي و يا كوهستانهايي بود كه رژيم بعثي عراق به آن حمله ور شده بود. طبيعتا در فاصله پيروزي انقلاب اسلامي تا شروع جنگ و با توجه به شرايط و اوضاع آن زمان فرصت آنقدر نبود تا سيستم پدافندي بتواند خودش را پيدا كند و تاكتيك و تكنيك مناسبي در برابر مواجهه با دشمن داشته باشد. اما با همين اقدام سريع و به موقع، پدافند هوايي اين افتخار را داشت كه در 8 سال دفاع مقدس بالغ بر 700 فروند پرنده دشمن را ساقط نمايد كه حدود 80 فروند آن فقط در عمليات والفجر 8 منهدم شد كه در نوع خودش در تاريخ كم نظير بوده است. در خلال جنگ تحميلي پدافند هوايي علاوه بر حفظ حريم هوايي پايگاه هاي شكاري، ماموريتهاي تاكتيكي ديگري هم داشت و اين ماموريتها بنا به تدابير فرماندهان فقيد آن زمان پدافند بود و جايي ثبت و ضبط نشده و دستورالعمل خاصي نيز نداشت. و اما مقطع سوم پدافند هوايي، پدافند هوايي امروز است كه نشأت گرفته از جنگها و حملاتي است كه در امروز همگان شاهد آن هستيم. عمده تهديدات و حملات، حملات هوايي از دسته هواپيماهاي شكاري يا جنگنده ها و موشكهاي كروز، نيمه بالستيك و بالستيك هستند. اين نوع حملات به جهت سرعت و دقت بالا و حصول نتيجه به موقع براي كشورهايي كه قصد حمله به كشور هدف را دارند انجام مي شود. لذا با توجه به تهديدات روز، نياز حس شد كه يك ساختار دفاعي و پدافند هوايي منسجم و مستقل تشكيل شود تا بتواند دربرابر اين تهديدات بياستد. فرمانده معظم كل قوا هم در بياناتشان فرمودند: امروز پدافند هوايي در اولويت اول است. در دهم شهريورماه 1387 به فرمان تاريخي و تدبير حكيمانه فرمانده معظم كل قوا كه در حقيقت پيشنهاد فرمانده كل ارتش هم در كنار آن بود، بخش پدافند هوايي از نيروي هوايي ارتش تفكيك شد و قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبياء (ص) ارتش تشكيل گرديد. علت نامگذاري اين قرارگاه به جاي نيرو اين است كه نيرو فقط بايد از تجهيزات داخل خودش استفاده كند و در كنترل عملياتي قراردادن سيستم هاي ساير نيروها به او اين اجازه را نمي دهد مگر اينكه نيروي مشترك تشكيل شود. اما قرارگاه پدافند هوايي اين اختيارات به آن تفويض شده كه بتواند از كليه سيستم هاي پدافند هوايي موجود در كشور اعم از سامانه هاي راداري، پدافندي، موشكي، توپخانه، پرنده پروازي و غيره كه در ارتش و ساير قواي مسلح كشور مي باشد، استفاده نمايد.

 


مأموريت:
 چهار ماموريت كلي براي قرارگاه پدافند هوايي تعيين شده است:

ا- كشف: يعني هر آنچه پرنده پروازي در آسمان جمهوري اسلامي ايران است كشف شود. كشف توسط سيستم هاي راداري، سيستم هاي شنود الكترونيكي و سيستم هاي ديده باني بصري هوايي انجام مي شود.  

 

2- شناسايي: آنچه در فضاي آسمان كشور شناسايي شده آيا دوست است يا دشمن. اگر دوست است كه به مسير ادامه مي دهد و اگر خداي نكرده مظنون به تخاصم بود بايد قبل از ورود به مرزهاي كشور شناسايي و با آن برخورد قاطعانه صورت گيرد.

 

3- رهگيري هوايي: مسير كشف شده و شناسايي شده به عنوان دشمن بايد توسط هواپيماهاي طرح پدافند هوايي و يا توسط سامانه هاي موشكي برد بلند يا برد متوسط در قرارگاه پدافند هوايي و يا در ساير نيروها مثل پدافند هوايي سپاه پاسداران و يا توسط سامانه هاي توپخانه اي موجود در شبكه يكپارچه پدافند هوايي كشور رهگيري شود.

 

4- انهدام: از بين بردن پرنده هاي مهاجم رهگيري شده.

پدافند هوايي به جز اين ماموريتهايي كه برعهده دارد؛ ماموريتهاي ديگري نيز كه برخي از آنها با سازمان هواپيمايي كشور مشتركند را نيز برعهده دارد كه عبارتند از:

1-     مراقبت هوايي: ما در كشورمان مناطق حساس، حياتي و هسته اي داريم. مثل مراكز پتروشيمي، پالايشگاه ها، سدها كه منافع و ثروتهاي ملي هستند. همه آنها از بيش از 3600 نقطه در كشور توسط قرارگاه پدافند هوايي محافظت مي شوند. از طرفي گسترش پدافند هوايي بيشتر در مناطق صعب العبور و دورافتاده است كه بتوانيم دشمن را زودتر شناسايي و منهدم نماييم.

 

2-     مراقبت از هرگونه پرواز در ورود و خروج از كشور و مسيرهاي پرواز.

3-     كمك به هواپيماهاي در حال اضطرار.

4-     كمك به سوخت رساني هوايي و هدايت هواپيما در اين شرايط.

5-     اخطار هوايي: پروازهاي فرامنطقه اي اعم از هواپيماهاي شكاري و ...، دائم رصد مي شوند و اگر بخواهند به مرزهاي كشور نزديك گردند به آنها اخطار داده مي شود.

6-     طرح هاي ولايت: هنگامي كه مقام معظم رهبري قصد سفر به هريك از نقاط كشور را داشته باشند؛ اولين يگاني كه بايد همگام با نيروي انتظامي وارد عمل شود پدافند هوايي است.

7-     هماهنگي و پشتيباني از رزمايشهاي ساير نيروها: جهت حفظ حريم هوايي مناطق در حال برگزاري رزمايش اين هماهنگي ها صورت مي گيرد تا خداي نكرده اتفاقي برايشان نيافتد.

 


بازدارندگي:

ما مؤلفه هاي زيادي براي بازدارندگي داريم.1- اولين مؤلفه ما نيروي انساني است. نيروي انساني در قرارگاه پدافند هوايي به نوع خود بايد بتواند ديدگاه پدافندي داشته باشد، چون بايد در مناطقي خدمت كند كه هم دانش كار داشته باشد، هم دانشش را ارتقاء دهد و هم در محلي خدمت كند كه صعب العبور و سخت معيشت است. لذا نقطه اتكاي ما در بازدارندگي ايمان نيروي انساني ما است.

 

2- دومين مؤلفه بازدارندگي تجهيزات است. تجهيزات پدافند هوايي امروز غير عملياتي و يا زمينگير نيستند. ما به هيچ وجه نياز به واردات قطعاتي نداريم كه در خارج كشور توليد شده است. همه آنها را يا در صنايع دفاعي يا مراكز صنعتي و دانشگاهي و يا در مراكز جهاد خودكفايي پدافند هوايي توليد مي كنيم. تجهيزات ما هم به شكل بومي سازي و هم به شكل بهينه سازي شده آماده انجام مامريت ها هستند.

 

3- سومين مؤلفه ما در بازدارندگي روشها است. روشهاي ما در قرارگاه پدافند هوايي روشهاي تاكتيكي است با چابكي، چالاكي. در بخش عمليات، مناطق پدافند هوايي هركدام كه شامل 4 يا 5 استان كشور هستند خود به تنهايي يك قرارگاه پدافند هوايي بوده و از همه پتانسيل پدافند هوايي آن منطقه استفاده مي كنند. ما به دنبال يك پدافند هوايي چابك و چالاك هستيم كه زود ببينيم، زود منهدم كنيم و خودمان صدمه نبينيم. براي اين منظور ما تمرينات تاكتيكي خود را از سال گذشته شروع كرديم.

 


رزمايش:

 در اواخر مهر يا اوايل آبانماه سال جاري ما رزمايش بزرگ و سراسري را در سطح كشور با شركت كليه يگانهاي پدافند هوايي انجام خواهيم داد. هدف از برگزاري اين رزمايش آمادگي تجهيزات و نيروي انساني، تعامل بين همه سامانه ها و مديران پدافند هوايي در نيروهاي مسلح، شناخت نقاط آسيب پذير در پدافند هوايي و انجام لايه هاي تاكتيكي جديد مي باشد.

 


آموزش:

چهار ركن اساسي در قرارگاه پدافند هوايي در بخش آموزش رعايت مي شود:

 1- آموزش تكنيكي و تخصصي كه همان اصول علم تئوري است و در دانشگاه تدريس مي شود.

2- آموزشهاي فرهنگي و عقيدتي كه دركنار آموزشهاي تكنيكي براي ما بسيار مهم است.

3- آموزشهاي ايمني و امنيتي

4- آموزشهاي مديريتي و تاكتيكي كه حاصل تجارب پيشكسوتان و اساتيد حوزه دفاع است.

 


تحقيقات:

در بخش تحقيقات قرارگاه پدافند هوايي از سه ضلع يك مثلث شامل قرارگاه پدافند هوايي، صنايع دفاعي و دانشگاه ها استفاده مي كند. هم اكنون بالغ بر 250 نخبه دانشگاهي با ما همكاري دارند و در اين مسير موضوع بومي سازي و بهينه سازي تجهيزات پدافند هوايي را دنبال مي كنيم.

 


دستاوردها:

دستاوردهاي جديد قرارگاه پدافند هوايي بعد از تشكيل اين قرارگاه شامل:

1- سامانه فرماندهي و كنترل بومي كشور كه تقريبا 8 ماه از شروع توليد آن گذشته و 8 ماه ديگر نيز وارد چرخه پدافند هوايي كشور مي گردد و در شهريور سال 1392 ان شاء الله كليد خواهد خورد.

 

2- سامانه هاي راداري: رادارهاي پيشرفته و تاكتيكي شهاب، ثامن و مطلع كه قبلا قول بهره برداري از آنها داده شده بود با همكاري صنايع دفاعي هم اكنون در سامانه پدافند هوايي كشور در حال استفاده هستند و امروز مي توانيم اعلام كنيم قرارگاه پدافند هوايي تك فركانسي و تك طيفي نيست.

 

3- شنود الكترونيكي: در اين بخش سيستم پيشرفته و كم نظيري كه در خاورميانه نمونه آن وجود ندارد امروز در سايتهاي اطلاعات و شناسايي ما مستقر مي باشد.

4- ديده باني: در اين بخش ما منحصر به دوربين و استقرار نيرو در پست هاي ديده باني نيستيم بلكه سيستم راصد را نيز با همكاري صنايع دفاعي توليد كرديم كه اين سامانه ها همانند يك رادار حوزه محلي اطلاعات را براي ما ارسال مي كنند.

5- سامانه هاي موشكي: در اين بخش ما سامانه هاي موشكي اس 200 را در بخش كشف، مقابله با جنگ الكترونيكي و بخش موشكي ارتقاء داديم. سامانه هاي موشكي مرصاد و صياد هم با قابليت جنگ الكترونيك و انواع كشف و شناسايي و هدايت موشكي در مراكز پدافند هوايي هم اكنون به صورت عملياتي مستقر شده اند.

6- توپخانه ها: در اين بخش علاوه بر اورهال، سامانه ها را با توجه به تاكتيك هاي جديد تغيير داده ايم.

8-     سامانه هاي جنگ الكترونيك: قرارگاه پدافند هوايي با بهره گيري از دانش بومي سامانه هاي جنگ الكترونيك صباح و شاهد را توليد نموده است كه علاوه بر شبيه سازي در ميادين نبرد همسو با تهديدات جديد، دفاع الكترونيك در برابر جنگ الكترونيك دشمن را با قدرت انجام خواهند داد.

9-     طرح نور ولايت يك و طرح جامع پدافند هوايي كه سال گذشته خبرش را داده بوديم يعني چگونه جنگيدن، چگونه دفاع كردن و از چه تجهيزاتي استفاده كردن؛ با تصويب فرمانده معظم كل قوا در حال اجرا و تكميل مي باشد. ما اين طرح را به عنوان چراق راه داريم و با آن همه سامانه هاي پدافندي كشور را كنترل و هدايت خواهيم كرد.

 


تهديدات:

امروز پدافند هوايي با اقتدار در برابر هرگونه تهديد در حوزه پدافند هوايي ايستاده كه نمونه آن برگزاري اجلاس غيرمتعهدها در امنيت كامل بود. پدافند هوايي در بخش هوا و فضا به دفاع در عمق مي انديشد. زماني مي توانيم معني بازدارندگي را تعميق بدهيم كه بدانيم از چه فاصله اي از مرزهاي هوايي دفاع را شروع كنيم، چه سيستم هايي را پاي كار بگذاريم، تاكتيك را چگونه به رخ كشورهاي تهديدكننده بكشيم تا ببينند كه نمي توانند با ديدن تاكتيك هاي پدافند هوايي حركت بعدي ما را حتي پيش بيني نمايند.

ما كشوري نيستيم كه آمريكا و متحدانش به ما زورگويي كرده و نيرو گسيل كنند؛ ما در كنار ساير نيروهاي مسلح اين تضمين را به ملت عزيزمان مي دهيم. 

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: سه شنبه 11 شهريور 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

 كرد . پس از اتمام دوره‌هاي تخصصي و بازگشت در منطقه دوم دريايي بوشهر شهيد محمد ابراهيم اولين فرزند از شش فرزند خانواده‌اي بود كه در اسفند ماه ‪ ۲۹‬در شهرستان سمنان متولد شد. وي كه پس از گذشت شش سال از تولدش به تهران مهاجرت كرد دوران تحصيل را در اين شهر گذراند و با اخذ مدرك ديپلم از دبيرستان رودكي با وجود قبولي در رشته مهندسي دانشگاه تهران به دليل علاقه‌اي كه به دريا داشت نيروي دريايي را برگزيد و براي طي دوران ناوبري و فرماندهي كشتي به آلمان اعزام شد و در بين دانشجويان ‪ ۲۰‬كشور جهان رتبه اول را به خود اختصاص داد و به ايران بازگشت. دريادار همتي براي تكميل مهارتها و تخصصهاي دريانوردي پس از آلمان مجددا به كشورهاي سوئد و فرانسه اعزام شد و تا سال ‪ ۱۳۵۷‬تحصيلمشغول خدمت شد. دست سرنوشت به گونه‌اي باورنكردني شهيد محمدابراهيم همتي را به ناوچه پيكان پيوند زد چرا كه همزمان با تحصيل در فرانسه ناوچه پيكان به سفارش ايران در اين كشور ساخته شد و شهيد همتي با همين ناوچه به ايران بازگشت و تا روز شهادت در سمت فرماندهي ناوچه پيكان بود و در اين ناوچه خدمت كرد.همزمان با آغاز جنگ تحميلي در ‪ ۳۱‬شهريور ماه ‪ ۱۳۵۹‬شهيد همتي در مرخصي و در تهران بسر مي‌برد و پس از اطلاع از تجاوز نيروهاي عراقي به ميهن اسلامي بلافاصله براي تهيه بليط و عزيمت به بوشهر عازم فرودگاه شد اما به دليل بمباران فرودگاه و لغو پروازها از طريق هوايي نتوانست عازم محل ماموريت شود. وي آرام و قرار نداشت و با اصرار بيش از حد شبانه با اتوبوس به شيراز رفت و از آنجا با خودروي سواري خود را به بوشهر رساند.شهيد دريادار محمدابراهيم همتي سه ماه بعد در هفتم آذرماه ‪ ۱۳۵۹‬در عمليات مرواريد ناوچه‌اش هدف موشك قرار گرفت و در آبهاي خليج فارس ماوا گرفت. ناوچه پيكان در اين عمليات با به آتش كشيدن اسكله‌هاي نفتي البكر و الاميه مانع از صادرات نفت عراق از طريق خليج فارس و درياي عمان شد اما پس از پايان اين عمليات ناوچه قهرمان پيكان در مسير بازگشت هدف موشك قرار گرفت و نام پيكان نامي ماندگار در تاريخ نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران شد.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: یک شنبه 2 شهريور 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

 

در سال 1302 هجري شمسي، نيروي دريايي ايران به طور رسمي مجدداً تاسيس گرديد دانشجوياني در سال 1306 جهت تحصيل علوم دريايي به ايتاليا اعزام گرديدند و چند فروند ناو جهت ساخت به ايتاليا سفارش گرديد.در سال 1311 ناوهاي اول ببر، پلنگ، سيمرغ و كركس تحت فرماندهي ناخدا بايندر از طريق كانال سوئز، درياي سرخ، اقيانوس هند و درياي عمان عازم خليج فارس شدند ودر 14 آبان 1311 در بوشهر لنگر انداختند و با خريد يك حوض شناور 6000 تني جهت تعميرات زيرآبي و ايجاد آموزشگاه درجه داري و پايگاه‌هاي دريايي، نيروي دريايي يگان‌هاي خود را در درياي مازندران توسعه داد.

تا قبل از جنگ دوم جهاني، نيروي دريايي در شمال داراي تعميرگاه و ناوچه‌هاي بابلسر، سفيد رود، گرگان، نهنگ، رامسر، نوشهر و شهسوار و قايق‌هاي كوچك آتش نشاني بود ودر جنوب داراي ستاد فرماندهي، آموزشگاه مهناوي، كشتي يدك بر، حوض شناور، تعميرگاه ثابت و متحرك، دو فروند نفت كش، بنگاه فانوس‌هاي دريايي، مركز تداركات بنادر و اداره بندري بندر شاهپور سابق و ناوهاي ببر، پلنگ، شهباز، سيمرغ، كركس، شاهرخ، دو گروهان نيروي آبخاكي، ناوچه‌هاي شاهين، چلچله، كارون، كهف و ناوچه‌هاي راهنما و ناوچه‌هاي شماره 1 الي 10 بود.

در سوم شهريور 1320 در يورش متفقين به ايران، نيروي دريايي مقاومت قهرمانانه‌اي ازخود نشان داد كه منجر به غرق شدن ناوهاي ببر و پلنگ وتعدادي از ناوچه‌ها وشهادت دريابان بايندر فرمانده نيروي دريايي و 600 نفر از افسران، درجه داران و ناويان گرديد.

در سال 1325 بعد از جنگ جهاني دوم و ملاقات سران متفقين در تهران و شناسايي ايران به عنوان پل پيروزي، دو فروند ناو به منظور غرامت ببر و پلنگ به ايران داده شد ونيروي دريايي ايران با داشتن ناوهاي شاهرخ،شهباز، سيمرغ، كركس و چند فروند يدك كش به همراه باقي مانده كاركنان مجدداً پا گرفت. با افزايش درآمدهاي نفتي ايران و عضو شدن ايران در پيمان سنتور، پاسداري از خليج فارس و درياي عمان وشمال اقيانوس هند به ايران سپرده شد. نيروي دريايي به سرعت توسعه يافت و دانشجويان دريايي به اقصي نقاط دنيا اعزام گرديدند.

در دهه هاي 40 و 50 نيروي دريايي ايران داراي سه فروند ناوشكن سنگين موشك انداز، هوادريا متشكل از بالگردهاي ضد سطحي، ضد زير دريايي، مين روب و هواناوهاي پيشرفته، ناوهاي مين روب، دوازده فروند ناوچه موشك انداز، ناوگان عظيم آبخاكي و لجستيكي و پايگاه‌هاي عمده در بندرعباس، بوشهر، خارك، چابهار و خرمشهر شده و به تشكيل يگان‌هاي تفنگدار و تكاور دريايي اقدام و مراكز آموزشي در سواحل درياي مازندران ايجاد و بزرگترين مركز كارخانجات و تعميرات كشتي با حوض‌هاي خشك وشناور در بندر عباس ايجاد گرديد.

 

نيروي دريايي ايران پس از انقلاب اسلامي

با پيروزي انقلاب اسلامي در 22 بهمن 1357، تحول عظيمي در نيروي دريايي ايجاد و در راستاي خود كفايي آموزشي، اعزام دانشجو به صورت همگاني به خارج از كشور متوقف و دانشگاه علوم دريايي امام خميني(ره) با چهار دانشكده ناوبري و فرماندهي كشتي، مهندسي برق و الكترونيك و مخابرات دريايي، مهندسي مكانيك دريايي و رشته مديرت و كميسر دريايي تاسيس گرديد.مراكز آموزش‌هاي تخصصي در انزلي و رشت توسعه يافتند و دانشكده فرماندهي و ستاد نيروي درياي پا گرفت.

با شروع جنگ تحميلي،‌ نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران هرگز در مقابل تهاجم نيروهاي عراق غافلگير نگرديد بلكه در هفتم آذر ماه 1359 با عمليات بزرگ شناور رزمي عراق و انهدام سكوهاي نفتي البكر و الاميه و محاصره كامل دريايي بنادر بصره، فاو و ام القصر و محروم نمودن كامل و تا پايان جنگ به نبرد با هواپيما و بالگردهاي دشمن در دريا پرداخت و در مدت هشت سال جنگ تحميلي، نيروي دريايي ده هزار فروند كشتي تجاري را به بنادر ايران اسكورت نمود كه در اين بين تنها چند صد فروند آن‌ها مورد اصابت موشك‌هاي هواپيماي دشمن قرار گرفتند كه كارنامه بسيار درخشاني در جنگ‌هاي دريايي قلمداد مي‌گردد و از سويي امنيت خطوط مواصلات دريايي خليج فارس، درياي عمان و شمال اقيانوس هند را همواره برقرار نمود.

در 29 فروردين 1367، ناوگان نيروي دريايي جمهوري اسلامي ايران در نبردي نابرابر با نيروهاي دريايي و هوايي آمريكا در خليج فارس شركت نمود كه هر چند به غرق شدن ناوشكن سهند و ناوچه جوشن انجاميد ولي ضرباتي كه نيروي دريايي آمريكا متحمل گرديد(از جمله اصابت مين به ناوشكن ساموئل بي رابرتز، غرق شدن يك فروند كشتي لجستيكي و سرنگوني يك فروند بالگرد آمريكايي) در نبردهاي منطقه‌اي كم سابقه بوده است.

نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: یک شنبه 2 شهريور 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

بهطور كلي بررسي تاريخچه تشكيل نيروي زميني در ايران را مي‌توان از زمان شروع تاريخ مدون آن يعني دوره مادها مورد بررسي قرار داد كه افراد اين نيرو به دو دسته سواره نظام و پياده نظام تقسيم مي‌شدند. سپس با تشكيل حكومت هخامنشيان توسط كورش هخامنشي، اين نيروها تحت فرماندهي يك نفر درآمده و شكل و سازمان منسجم‌‌تري يافتند.
در زمان داريوش هخامنشي استعداد نيروي زميني به 700‌‌ هزار نفر افزايش يافت و رسته‌هاي پياده، سواره، اراده‌سواران، مهندسان، نفت‌اندازان، كارگزاران و سربازان جاويد شكل گرفت.
اشكانيان نيروي زميني را به دو گروه سواران و پيادگان تقسيم كردند و اهميت بيشتري براي رسته سواران قائل بودند. در دوره ساسانيان هم پادگان‌هاي هميشگي ايجاد شد و هزينه سپاهيان و مزد سربازان از سوي دولت پرداخت گرديد.
پس از آمدن مسلمانان به ايران و فروپاشي حكومت ساسانيان، اميران عرب، نيروهايي نيز از ايرانيان در زير فرمان خود داشتند كه در ميدان‌هاي جنگ پيكار مي‌كردند و پس از مدتي همين نيروها علم استقلال برافراشتند و در گوشه و كنار ايران حكومت‌هايي تشكيل دادند كه داراي ارتش مخصوص خود بود و در اين ارتش‌ها، همان شيوه‌هاي جنگ نياكان خود را به‌كار مي‌بردند. صفاريان، ديلميان، سامانيان و ساير حكومت‌هاي متقارن از جمله اين حكومت‌ها بودند. با روي كار آمدن صفويان، ارتش داراي سازماني متشكل و هماهنگ‌تر شد و نيروي زميني ارتش به چهار دسته:
1- سواران
2- پيادگان
3- توپچيلر (توپخانه)
4- نسقچيلر (راهدار و راهبان سپاهيان) تقسيم گشت.
وضعيت نيروي زميني در دوره افشاريه هم تقريباً شبيه زمان صفويه بود، اما با كشته شدن نادرشاه، آرامش و مركزيتي كه او پديد آورده بود، به يكباره از ميان رفت و آشفتگي و بي‌سرو ساماني در ارتش تا نخستين دهه سيزدهم هجري و آغاز فرمانروايي محمد‌خان قاجار ادامه يافت.
در دوره قاجاريه با همت و تلاش ميرزا تقي‌خان امير كبير كه به حق مقام شامخي در تاريخ ارتش ايران دارد و سپس عباس ميرزا، سازمان ارتش ايران مجدداً به صورتي منسجم و هماهنگ در آمد و ارتش ايران به "10تومان" تقسيم شد كه هر تومان متشكل از چهار تا 11 فوج و فرمانده هر فوج يك سرتيپ بود.
به‌طور كلي نيروي زميني ارتش اين دوره را بخش‌هاي زير تشكيل مي‌دادند: 1) قشون جنوب ايران، 2) ديويزيون قزاق، 3)بريگاد مركزي، 4) نظام ايالات و ولايات، 5) قواي داوطلب شرقي، 6) ژاندارمري، 7) امنيه و قواي مشابه، 8) پليس منظم و 9) پليس ايالات و ولايات.
در دوره حكومت رضاخان پهلوي توجه زيادي به امر نظام و اصلاحات وسيع در ارتش مي‌شد. در ضمن اين اصلاحات، ايران به پنج حوزه نظامي بزرگ تقسيم شد كه بايد آن را مبدأ تشكيل نيروي زميني ارتش به صورت اصولي و تقريباً به‌شكل امروزي آن دانست. اين پنج حوزه شامل: لشكر مركز، لشكر شمال غرب، لشكر شرق يا خراسان، لشكر جنوب و لشكر غرب مي‌شد. سپس طي سال‌هاي 1314 تا 1320، تحولات اساسي ديگري در سازمان نيروي زميني ارتش به‌وجود آمد و اين سازمان شامل پنج لشكر، چهار تيپ مستقل، دو واحد توپخانه 105 بلند و ضد هوايي شد. در سال 1314 شمسي، درجات نظامي نيز تعيين و اعلام گرديد.
در اين زمان، مدارس مختلف نظامي مانند مدرسه ديويزيون(براي ديويزيون قزاق)، مدرسه نظام مشير‌الدوله(براي بريگاد مركزي)، مدارس افسيه و سوزافسيه(براي ژاندارمري و كلاس‌هاي بيطاري) كه قبلاً در زمان قاجاريه تشكيل شده بودند، درهم آميخته شدند و براي اولين بار مؤسسه‌اي به‌نام مدارس نظام كل قشون ايجاد شد. در ادامه، اين مدارس به سه مدرسه جداگانه: 1-مدرسه ابتدايي نظام، 2-مدرسه متوسطه نظام و 3-مدرسه عالي نظام تبديل شدند كه نام اين سه مدرسه نيز در سال 1314 به‌ترتيب به دبستان نظام، دبيرستان نظام و دانشكده افسري تغيير يافت.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي در ايران و پيدايش تغيير و تحولات اساسي در بخش‌هاي مختلف كشور، از جمله ارتش؛ نيروهاي انقلابي موجود در ارتش كه بيشتر آنان طي سال‌هاي گذشته نيز هدايت افراد انقلابي و مذهبي ارتش را بر عهده داشتند، با توجه به وضعيت كشور و بروز هرج و مرج در نقاط مرزي، در زمان شروع تهاجم رژيم عراق به كشورمان كه نيروهاي ارتش از انسجام و هماهنگي لازم برخوردار نبودند، به مقابله با دشمن متجاوز شتافتند.
نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران در طول هشت سال دفاع مقدس، 45 عمليات گسترده و مؤثر عليه نيروهاي متجاوز انجام داد كه بيشتر آنها منجر به آزادسازي بخش عمده‌اي از خاك اشغال شده كشورمان شد و ضربات جبران‌ناپذيري بر پيكره ماشين جنگي عراق وارد گرديد.
همزمان با عمليات‌هاي نظامي اين نيرو، كاركنان فداكار و متعهد جهاد خود‌كفايي آن، دوشادوش ساير نيروهاي درگير در جنگ، ضمن بازسازي و تعمير و تدارك وسايل و قطعات آسيب‌ديده؛ منشأ خدمات بسيار ارزشمندي براي نيروهاي نظامي كشور شدند و اقدام به ساخت قطعات مورد نياز كردند.
در زمينه امور آموزشي نيز اقدامات زيادي انجام گرفت تا نيروي زميني ارتش به نيرويي منسجم و مبتني بر علم روز درآيد.
اكنون با گذشت 25 سال از پايان جنگ تحميلي؛ نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران با گذر از دوران سازندگي و تعمير تجهيزات و امكانات مورد استفاده خود در جنگ، با استفاده از نيروهاي متخصص و مهندسان، توانسته است كه تسليحات و تجهيزات نظامي متعددي را طراحي و توليد كند و به مرحله خودكفايي برسد.
از نظر نيروي انساني نيز، با گزينش و استخدام نيروهاي متعهد، مومن و تحصيلكرده، نيروهاي آماده‌اي را جهت دفاع از كشور و نظام جمهوري اسلامي ايران تربيت كرده است.
نویسنده: نردبان امید ׀ تاریخ: سه شنبه 28 مرداد 1393برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

صفحه قبل 1 ... 17 18 19 20 21 ... 24 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , me88.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com